width: 100%, height:1px
Top 12 pensiuni

din Țara Făgărașului

Top 12 pensiuni, ireal de frumoase, din destinația anului în România

Dacă tot sunt vremurile cum sunt, măcar să mai respirăm aer curat de munte și să ne mai potolim mintea cu peisaje idilice, cu mâncare bună și locuri de poveste. V-am pregătit, mai jos, pensiuni de vis din satele Țării Făgărașului, considerată, pe bună dreptate, destinația anului 2020, în România, unde distanțarea fizică se face în mod natural. Sunt locații tare frumoase unde veți simți, pe deplin, liniștea și libertatea departe de orașul zbuciumat.

Mai întâi, trebuie să vă spunem că Țara Făgărașului pe noi ne-a cucerit de cum am ajuns. Este un loc care încă mai păstrează aerul anilor din urmă, cu ulițe neatinse de vremuri, cu sate străvechi, unde timpul chiar stă în loc și unde, parcă, ai vrea să mai rămâi, cu oameni zâmbitori și autentici, cu bucate gustoase. Haideți să vedem unde vă puteți caza în zonă!

1. Porumbacu Treehouse

Unde? Porumbacu de Sus, Sibiu, 40 de km de Sibiu, 42 de km de Sâmbăta de Sus și la 280 de km de București.

În satul Porumbacu de Sus, pe lângă Castelul de lut ,,Valea Zânelor”, am descoperit un alt loc de basm, în care musai trebuie să vă cazați. Casa din copac, și, mai nou, și cabana de tip ,,A house” din Porumbacu de Sus, sunt parte integrantă a unui complex autentic, care ne-a uimit.

O veche șură tradițională a fost transformată într-o pensiune superbă, în care poți experimenta viața simplă de la țară, exact așa cum era, acum, 100 de ani. Așa că, fie alegeți să vă cazați în căsuța din copac sau cabana de tip ,,A house,,, experiențele vor fi pe măsură: veți avea parte de multă liniște, dar și de o priveliște incredibilă asupra munților.

2. OberWood

Unde? Porumbacu de Sus, Sibiu – la 39 km de Sibiu, la 40 km de Sâmbăta de Sus.

Vrei să simți vremurile de altădată și să te cazezi într-o căsuță tare frumoasă, care îți va da sentimentul că te-ai întors în timp, în copilărie, la bunici? Rămânem tot în Porumbacu de Sus, unde îți recomandăm să încerci cu încredere, OberWood, proiectul de suflet al Andreei Esca.

Veți păși într-o curte imensă în care au fost recondiționate, cu mare atenție la detalii, mai multe case vechi din sat și transformate în adevărate oaze de relaxare pentru turistul obosit de prea mult oraș. Dacă interiorul este modern, la exterior, casele au fost păstrate așa cum erau. Proprietatea poate găzdui șase oaspeți.

3. Casa de sub Munte

Unde? Cătunul Sumerna, Ucea, Brașov – la 68 de km de Sibiu, la 279 de km de București

Mergem, acum, să vizităm un alt loc de poveste, înconjurat de vârfurile semețe ale Munților Făgăras – cătunul Sumerna din comuna Ucea, unde găsim într-o poieniță izolată – Casa de sub Munte. Ne-a plăcut tare mult locația, situată în mijlocul naturii, dar și faptul că pensiunea este decorată cu elemente tradiționale, ca și cum ar fi scoase direct din lada bunicii.

Este “zestrea dintre munți “, cum le place proprietarilor să spună, expusă într-un decor de poveste, departe de stresul de zi cu zi, de nebunia orașelor și de griji. Casa are un apartament cu două camere cu baie proprie, patru camere duble cu baie proprie și alte două camere.

4. Aer de Munte

Unde? Sat Săvăstreni, Comuna Recea, Brașov – la 11 km de Făgăraș și la 77 de km de Brașov.

În satul Săvăstreni, una dintre cele mai vechi așezări din Țara Făgărașului, denumită și ,,Satul lui Dumnezeu”, pentru că aici erau mulți călugări, în anii din urmă, descoperim o casă tare frumoasă, păstrată de peste cinci generații, care a fost recondiționată, acum doi ani. Este o îmbinare plăcută de obiectele populare cu facilități moderne.

La Aer de Munte, vei cunoaște bucuria de a te relaxa, în liniște, într-un hamac, de a auzi râul care trece prin fața porții sau de a respira aer curat. În plus, mâncărurile făcute din produse locale vă vor fi, cu siguranță, pe plac.

5. La Mama Anica

Unde? Porumbacu de Sus, Sibiu, 40 de km de Sibiu, 42 de km de Sâmbăta de Sus și la 280 de km de București.

Poposim tot, în Porumbacu de Sus, la “La Mama Anica” o casă autentic românească, situată în inima Transilvaniei, la poalele impunătorilor Munți Făgăraș. Sunt două case, ambele restaurate în stil tradițional. Prima casă are două dormitoare, o bucătărie și baie. A doua casă are o cameră cu un pat dublu, chicinetă, baie proprie și un pod, unde te poți relaxa fără niciun stres.

Există și un mini muzeu, cu război de țesut, vârtelniță, furcă de tors și costume populare. Toate camerele sunt mobilate cu obiecte vechi transilvănene și decorate cu textile făcute manual. Casele au o grădină foarte generoasă cu hamac, leagăn pentru copii, o terasă, un cuptor tradițional de pâine, plită pe lemne și grătar.

6. Casa Domestic

Unde? Viștea de Sus  – la 94 de km de Brașov, la 71 de km de Sibiu.

Mergem acum și la Viștea de Sus, un sat tare frumos, din inima Țării Făgărașului, un ținut transilvănean cu o istorie și o cultură diversificată, unde poposim la Casa Domestic. Poate vă întrebați de ce acest nume. Proprietarii s-au gândit să-i dea locului sentimentul de ,,a doua casă”.

Este decorul rural perfect îmbinat armonios cu modernul. Vă vor uimi decorațiunile și obiectele vechi, dar și acel aer de casă… departe de casă. Sunt două camere duble și trei twin. Casa poate fi închiriată în întregime pentru 10 persoane sau doar parterul pentru patru persoane.

7. Pensiunea Casa Arpășană

Unde? Arpașu de Sus, Sibiu – la 282 de km de București, la 245 de km de Craiova.

Ați auzit de Apașu de Sus din Sibiu? Este un sat tare frumos, situat la poale de Făgăraș. Aici, găsim pensiunea Casa Arpășană, locația ideală pentru a veni cu familia sau cu prietenii. Ce-ți va plăcea? Vederea incredibilă spre munți pe care o ai din balcon.

Mai mult, camerele sunt generoase și vei avea tot ce îți trebuie pentru a te simți bine în vacanță: de la bucătărie utilată complet, curte spațioasă până loc pentru grătar și parcare gratuită. Sunt patru camere duble.

8. Casa din Șona

Unde? Șona, Brașov – la 48 de km de Brașov, la 93 de km de Sibiu.

Cum ar fi pentru câteva zile să lași în urmă orașul și să vii la țară, într-o casă autentic țărănească? Va fi ca o întoarcere în timp și vei putea admira vechile obiecte ale bunicii. Proprietarii au readus la viață o gospodărie tipică unui sat transilvănean: o căsuță de piatră veche de peste 100 de ani.

Sunt două camere care pot găzdui cinci persoane. Ce puteți face aici? Iubitorii de natură și de rural pot merge într-un tur ghidat cu bicicleta, pot explora satul la pas sau își pot delecta simțurile cu legume și fructe crescute organic, în grădină. De reținut: arhitectura casei a fost păstrată intactă, așa că toaleta și dușul sunt în grădină.

9. Casa Tradițională Transilvăneană

Unde? Rucăr, Făgăraș La 20 km de Făgăraș și la 55 de km de Sibiu și la 15 km de Transfăgărășan.

Casa Tradițională Transilvăneană din Rucăr de Făgăraș este o cazare tipică Transilvaniei, cu mobilier vechi și arhitectură ce recreează atmosfera specifică locuințelor de la sat, de acum 100 de ani. Sunt patru camere amenajate tradițional, dar cu toate utilitățile moderne, unde veți putea gusta din simplitatea vieții de la țară.

Este multă liniște și veți fi serviți cu bucate locale, tare gustoase. Neapărat să încercați virșli, cârnații tradiționali ai zonei, care pe noi ne-au cucerit. Ce poți face în zonă? Să faci plimbări cu căruța, să te urci pe dealurile satului Rucăr și să vezi Făgărașul și Oltul, să te dai cu caiacul pe râu.

10. Casa Marta

Unde? Valea Sâmbetei, Sâmbăta de Sus – la 78 km de Bran, la 84 de km de Moieciu de Jos.

Munte, relaxare, aer curat și multă liniște! Sună bine, nu? Haideți să vedem Casa Marta, situată într-o zonă tare frumoasă, pe Valea Sâmbetei, aproape de Mănăstirea Brâncoveanu, de izvorul Părintelui Arsenie Boca, de Aventura Parc și de pârtia de schi de la Drăguș. Pensiunea a fost construită în 2015 și este locul potrivit să vii cu familia sau cu câțiva prieteni pentru o escapadă la munte, în zona Țării Făgărașului.

 11. Casa de pe Valea Hartibaciului

Unde? Bărcuț, Șoarș, Brașov – la 35 km de Sighișoara, la 38 de km de Sâmbăta de Sus.

În satul Bărcuț, din comuna Șoarș, o veche așezare săsească transilvăneană, “Casa pe Valea Hartibaciului” vă așteaptă să-i treceți pragul. Este o casă veche săsească, recondiționată, care pune la dispoziția turiștilor cinci dormitoare, cu baie proprie, bucătărie complet utilată, terasă și ciubăr. Ce poți face aici? Să vezi frumoasele biserici fortificate, să te plimbi cu căruța sau să dai o fugă până la stânele tradiționale din zonă.

12. Casa Moga

Unde? Bucium, Șinca Veche, Brașov – la 15 km de Făgăraș și la 109 km de Sibiu.

Într-un sat liniștit, Bucium, aflat lângă Șinca Veche, se află casa familiei Moga, care oferă turistului liniștea și confortul de care are atâta nevoie. De cum intri, vei vedea grădina, care este amenajată cu mult bun gust, iar interiorul pensiunii te va duce cu gândul la vacanța, la țară, la bunici. Camerele sunt generoase și frumos mobilate, iar punctul forte este, evident, mâncarea tare gustoasă cum numai făgărășenii știu să o facă.

Ce ne-a plăcut cel mai mult în Țara Făgărașului este că oriunde te-ai caza nu ai cum să te plictisești, pentru că vei găsi, în fiecare clipă, ceva de făcut sau de văzut: poți vizita bisericile fortificate sau mănăstirile, poți face drumeții în Munții Făgăraș sau îți poți face o sesiune de fotografii demne de orice album de top, pentru că peisajul te va lăsa cu gura căscată.

Obiective turistice din Țara Făgărașului
Rezervația Naturală Holbav;
Satul Șinca Nouă;
Lacul Bâlea;
Templul Ursitelor – Mănăstirea Rupestră de la Șinca Veche;
Herghelia de la Sâmbăta de Jos;
Cetatea Făgărașului;
Abația Cisterciană de la Cârța;
Piramidele de la Șona;
Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus;
Transfăgărășanul;
Porumbacu de Sus;
Muzeul de Pânze și Povești din Mândra.

sursa: https://calatorinbascheti.ro

width: 100%, height:1px